Blog/Storage Facility Becomes A Home

A steel and smoked oak kitchen by Multiform sits in contrast with heritage brick and exposed timber rafters.

 

Pipework is left exposed, referencing the building's industrial past.

 

 

Home to an architect and his family, this 370 sq m warehouse in Fredericia, Denmark dates back to the early 1930s and was originally designed for use as a storage facility for the Danish State Railways.

Known for a creative approach to design, architect Jesper Therkildsen was so inspired by the shape and proportions of the then dilapidated building that he set out to make it his home. Throughout the build, Therkildsen sought to preserve as much of the original building as possible. 

From the outset, it was clear to Therkildsen that a large kitchen-dining room was of high importance. And with emphasis on quality materials, the architect designed and installed a bespoke Multiform fit out. The completed kitchen combines elements of smoked oak, steel, and white lacquered wood which sit in stark contrast to the surrounding brickwork and industrial elements. 

The multi-level home also features a home cinema, dart court, gym, wine cellar, and walk-in closet - also by Multiform

 

The kitchen was designed to connect with the building's surrounding zones.

 

Exposed beams and rough brickwork reflect the building's past.

 

The interior layout encourages a better work-life balance.

 

Particular attention was paid to creating the right light, both inside and out.

 

Related features

Chicago Warehouse Conversion

Chicago's inner-city warehouses were converted into loft apartments during the late 1980’s. We tour a young family's warehouse home.

Carriage House In South Carolina

Caned cypress cabinets and reclaimed pine complement raw plaster and  brickwork in this converted South Carolina carriage house.

Former Propellor Factory Becomes A Home

Stretching out over 8,500 ft the completed space features six bedrooms, two kitchens, two fireplaces, a wine cellar and an indoor infinity pool.