Blog/Inside The Office Of Four23

converted london warehouse becomes office for four23 communications studio features exposed brick and warehouse windows

The interior of Four23 design studio in London's Clerkenwell was inspired by a photograph of a toolbox.

 

reception and seating area of four23 communications studio
The considered space features designs from brands such as Vitra.

 

 

Independent communications design studio Four23 has completed a self-designed office space within a former precious metal workshop in London’s Clerkenwell.

Executed by Harriet Paterson, the interior takes inspiration from a photograph of an oak and brass toolbox; a metaphor for the team at Four23, wherein each individual has their own role and specialist ability but when placed together provides the ability to craft anything.

On entry, visitors are greeted with a seated reception area. A sliding oak door leads to subsequent meeting rooms, each offering a space to plan, think and get together. In the communal area, moveable partitions create a flexible mix of private and shared studio zones also suitable for hosting events, lectures, workshops, and exhibitions.

A considered space with acute attention to detail, the interior scheme features iconic designs from brands such as Vitra and Anglepoise as well as contemporary labels like Muuto, Northern, and Urban Ears. Black crittal windows, raw London brick, and exposed pipework, amongst other industrial elements, reference the original building whilst brass and engineered timber provide a warming contrast.

Photography by Paul Massey

step inside the office of four23 communications studio in London

A simple brief required a space to think, create, craft, exhibit, host and perform.

 

the interior of four23's london office was inspired by a toolbox

Raw London brick, amongst other industrial elements, reference the original building.

 

industrial details remain in the converted warehouse office of four23 communication studio

Brass provides a warming contrast.

 

Related features

On The Square With Stiff + Trevillion

Associate Director at award-winning architects Stiff + Trevillion, Chris Eaton recently spoke to Warehouse Home about the practice's residential work.

Art Deco Warehouse Becomes Design Studio

By preserving the original art deco features of this Melbourne warehouse, design studio Biasol has created a shared studio space for their team.

Loft Living In Tel Aviv From Rust Architects

Rust Architects have completed a contemporary interior scheme inspired by loft living within a tower block in central Tel Aviv.

Split Level Loft Conversion In Austria

This impressive 350 sq m, split level loft in Salzburg, Austria has been recently converted by visionary architects, Smartvoll.