Navigation Menu+

5 Inspirational Industrial Style Offices

Posted on Mar 21, 2016 by

Well it’s Monday morning again. So, to distract you from the day’s tasks ahead, the Warehouse Home team have rounded up 5 of our favourite industrial style offices. With plywood surfaces, exposed beams and industrial lighting, these office spaces make a refreshing change from the stuffy archetypal workplace.

AnalogFolk, Clerkenwell, London

Headquarters of creative advertising agency, AnalogFolk.

Headquarters of creative advertising agency, AnalogFolk.
Image via Pinterest

Floor to ceiling shelving in the style of scaffolding adds to the industrial aesthetic.

Floor to ceiling scaffold shelving adds to the industrial aesthetic.
Image via Pinterest

Designed by London based architecture firm, DH Liberty, this loft-like office (home to digital advertising agency AnalogFolk) combines repurposed materials with the latest technology. The 929 square metre converted warehouse space features a monochrome palette, offset by a polished concrete floor and feature desks made of reclaimed wood chips. Break-out spaces have vintage Chesterfield sofas and vintage trunks repurposed as coffee tables. Telephone booths are concealed inside a custom-built scaffolding library.

Above the reception area, a hanging sculpture comprised of recycled bottles and entitled ‘Finding Nemo’, was installed to represent teamwork at the company.

Lenne, Tallinn, Estonia

The expansive office of children's clothing manufacturer, Lenne

The expansive office of children’s clothing manufacturer, Lenne
Image via Pinterest

Large, industrial lamps on the edge of the space contrast with the trees and plants inside.

Large, industrial lamps on the edge of the space contrast with the trees and plants inside.
Image via Pinterest

KAMP Arhitektid have transformed this historical building in Estonia, a Soviet-era factory, into a new office for children’s clothing manufacturer Lenne. The space is dominated by realistic 16 foot tall trees, dotted between jagged wooden structures that house various desks and meeting areas. Newly added skylights bring natural light into the building, which the architects confirm is “often scarce in modern optimised offices.”

Fairphone, Jollemanhof, Amsterdam

Headquarters of smartphone manufacturer, Fairphone.

Headquarters of smartphone manufacturer, Fairphone.
Image via Pinterest

Industrial lighting and seating gives a raw feel to the decor.

Industrial lighting and seating enhance the original structural features.
Image via Pinterest

The Amsterdam headquarters of Fairphone were designed by local architecture firms  Melinda Delst Interior Design and Studio Modderman. Situated within a warehouse built in 1884, the space was designed to reflect the company’s focus on ethically sourced materials and the interchangeable function of their products. Reclaimed materials are used throughout. Original structural features, such as the wooden roof trusses and supporting steel columns, were preserved and are now complemented by recycled floorboards made from rubberwood. Freestanding wood and glass meeting spaces, dotted throughout the former warehouse, were created using old window frames salvaged during the building’s conversion. Photography by James Stokes.

Joint Editorial, Portland, Oregon

The office of post production firm, Joint Editorial.

The office of post production firm, Joint Editorial.
Image via Pinterest

Having relocated from their former office within the headquarters of Wieden + Kennedy, post production firm, Joint Editorial, commissioned Vallaster Corl Architects to convert this former General Electric Supply Corporation warehouse.

The restored space is now a large open-plan loft with an arching bow-truss ceiling, steel framed windows and plenty of light. Focusing on naturally sourced decor and simple materials, the designers ensured the emphasis was on the original structure.

Evolution 7, Cremorne, Melbourne.

The loft-like office of digital agency, evolution 7.

The loft-like office of digital agency, Evolution 7.
Image via Pinterest

This two level office, designed by Australian architects Hecker Guthrie, is situated in a converted warehouse in Melbourne. Drawing inspiration from the original building, the office displays a minimalist loft aesthetic, with walls, desks, stairs and steel trusses all painted white. The mezzanine level above follows suit, featuring scandinavian style furniture and scaffold shelving constructed using light shade wood. The high warehouse ceilings, now punctuated with large skylights, ensure the space is bathed in light.

If you’re craving even more interiors inspiration, take a look at our recent post on three amazing warehouse home libraries.

Our dedicated Pinterest board on home offices will also keep you topped up with innovative ideas!

 

Remember to take a look at Warehouse Home Issue Three. You can read the issue in full here or in the reader below:

Finally, keep up to date with our latest blog posts by following MWH with Bloglovin

Pin It on Pinterest

Share This